top of page

Start van de kruidentuin


We hebben een begin gemaakt aan de kruidentuin. Het is mooi om te zien hoe de zaadjes van onder andere calendula, tijm, salvia zich ontwikkelen.

Echt een feestje. Ook de tomaten, blauwebessen, kamille en lavendel groeien goed. Het is geweldig om te zien wat (on)kruid kan doen om je lichaam te genezen, te herstellen en te onderhouden. Neem bijvoorbeeld de paardenbloem, niet moeders mooiste en gewilde plant in de natuur. Die ook in mijn kruidentuintje de kop opsteekt 😊. Deze plant kun je gebruiken voor het vocht af te drijven in je lichaam, het is goed voor je lever omdat het een galverhogende en galdrijvende werking heeft. Door de bitterstof en choline krijgt je spijsvertering een boost. Het bevordert je eetlust. De sap van de stengel kun je gebruiken om wratten mee aan te stippen die hierdoor zullen verdwijnen.

Zoals je ziet is paardenbloem goed voor veel in en op ons lichaam. Ga niet zelf experimenteren. Vraag je huisarts of een fytotherapeut/kruidengeneeskundige om advies.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizen

Omdat in nu 2 blogs met aanhangende social media moet bij houden worden mijn dagen te kort. Ik vind dit echt zonde van de tijd en heb daarom besloten om kruidepassie by Eve te stoppen en mijn posts va

Post: Blog2_Post
bottom of page